Печено крехко агнешко

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Печено крехко агнешко
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1.5 кг или 2 кг
  • бира - 2 в.ч.
  • вода - 1 в.ч.
  • олио - 50 мл
  • универсална подправка - за агнешко месо или подправки на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на по-едри парчета, които оваляйте в олио и в микса подправки за агнешко месо.

Ако нямате под ръка такъв микс, използвайте подправки на вкус (джоджен, сол, черен пипер, червен пипер, кориандър и др).

Наредете месото в подходяща тава плътно едно до друго.

С алуминиево фолио плътно покрийте тавата от всички страни, сложете бирата и водата, и изпечете така на около 180 градуса за около 2 ч., след което махнете фолиото и изпечете още около 1 ч. агнешкото месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: