Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Фрикасе»Неустоимо фрикасе с крехко агнешко

Неустоимо фрикасе с крехко агнешко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Неустоимо фрикасе с крехко агнешко
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
73 мин.
Порции
4
"Може би сте пробвали фрикасе с пиле, но сега е чудесен момент да опитате и с крехко агнешко месо. Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 600 г /от бут, плешка или момици/
  • зелени листа - 250 г /маруля, спанак/
  • кисело мляко - 2 с.л. с връх, домашно овче
  • жълтъци - 4 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • краве масло - 2 с.л.
  • чесън - 2 стръка пресен
  • копър - 1 клонка, пресен
  • джоджен - 1 ч.л. сушен
  • олио - 1 к.ч. или зехтин
  • лимони - 1/2 бр. сока, прясно изцеден
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зеленчукови бульон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избраното агнешко месо нарежете на хапки или парче с желаната големина. Овкусете с черен пипер и изпържете.

Ако сте се спрели на момици, трябва да махнете ципите им като предварително ги накиснете във вода, в която сте добавили 1 с.л. оцет.

Към запържените хапки добавете чесъна и лука, разбъркайте. Сипете зеленчуков бульон - да ги покрие, поръсете джоджен и оставете на котлона за 15-20 минути, до сготвяне на месото.

Добавете зелените листа, нарязани на ситно.

През това време в купа разбийте жълтъците със солта и сока от лимон. Щом стане кремообразна смес, сложете киселото мляко. Добавете един черпак от бульона, разбъркайте и сипете цялата смес при месото.

Дръжте ароматното фрикасе на котлона за още 5-10 мин. Разбърквайте от време на време, сосът трябва да стане гъст.

Може да поднесете неустоимото фрикасе с крехко агнешко с хрупкаво хлебче и да се насладите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: