Начин на приготвяне
Избраното агнешко месо нарежете на хапки или парче с желаната големина. Овкусете с черен пипер и изпържете.
Ако сте се спрели на момици, трябва да махнете ципите им като предварително ги накиснете във вода, в която сте добавили 1 с.л. оцет.
Към запържените хапки добавете чесъна и лука, разбъркайте. Сипете зеленчуков бульон - да ги покрие, поръсете джоджен и оставете на котлона за 15-20 минути, до сготвяне на месото.
Добавете зелените листа, нарязани на ситно.
През това време в купа разбийте жълтъците със солта и сока от лимон. Щом стане кремообразна смес, сложете киселото мляко. Добавете един черпак от бульона, разбъркайте и сипете цялата смес при месото.
Дръжте ароматното фрикасе на котлона за още 5-10 мин. Разбърквайте от време на време, сосът трябва да стане гъст.
Може да поднесете неустоимото фрикасе с крехко агнешко с хрупкаво хлебче и да се насладите.