Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 180 градуса. Агнешкото месо се нарязва на парчета. Зеленчуците се почистват и нарязват на едро.
В голям тиган се запържва до зачервяване цялото каре и накълцаното месо, след което се поръсва със сол и черен пипер.
Месото се прехвърля в намазнена тава, а около него се нареждат зеленчуците. Върховете на котлетите се завиват в алуминиево фолио, за да не прегорят.
Сложете всичко да се пече за около 30-40 минути, а после извадете и отцедете отделилия се сос в тенджера. Сложете тенджерата на умерен огън и прибавете чаша вода.
Трябва да ври, докато течността не стане на половина. Сосът се прецежда и се оставя на топло.
Медът се разбърква със зърната пипер и се намазва на месото и каретата. Запича се още няколко минути под грила на фурната.
Сервира се разпределено на порции, полято със соса. Зеленчуците може да се сервират отделно.
Коментари