Токан с пипер

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Токан с пипер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • говеждо месо - 800 г флейка
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 200 мл
  • доматено пюре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате флейката на тънки парченца с дебелина половин сантиметър и дължина около 5 сантиметра.

Загрейте олиото и запържете в него ситно нарязания лук и чесън. Когато станат златисти на цвят добавете и говеждото и го изпържете до покафеняване от всички страни.

Овкусявате със сол и червен пипер, добавяте 1-2 с.л. вода и задушавате на умерен огън до полусваряване.

Към поомекналото месо се добавя доматеното пюре и бялото вино, при нужда се добавя и още малко вода.

Отново се захлупва и се задушава до готовност, като внимавате цялата течност да се изпари и месото да остане само на мазнина.

Може да поднесете с картофено пюре, задушени пресни картофки или ориз.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: