Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кокошка с червен пипер

Кокошка с червен пипер

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Кокошка с червен пипер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • масло - 40 г
  • брашно - 40 г
  • сметана - 1 ч.ч. готварска
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кокошката и я нарежете на 4-5 порции. Сгорещяваме олиото и запържваме до златисто ситно нарязания лук. Когато омекне слагаме червения пипер и веднага наливаме гореща вода.

Оставяме сместа да кипне на котлона и прибавяме порциите кокоше месо, които предварително сме посолили. Намаляваме котлона и задушаваме на тих огън до омекване на месото. Изваждаме готовото месо и го прибираме на топло.

Загряваме маслото и запържваме до златисто брашното, след което го разреждаме с малко от бульона от варенето. С тази смес сгъстяваме бульона и варим на тих огън 30 минути до сгъстяване.

Наливаме готварската сметана, кипваме и веднага сваляме от котлона. Връщаме обратно кокошето месо и разбъркваме.

Поднасяме ястието гарнирано със задушен ориз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: