Начин на приготвяне
Сипете достатъчно количество вода в тенджера и я кипнете.
Когато водата заври, намалете силата на огъня. Чукнете яйцата - едно по едно и много от ниско, за да не пръска. Друг вариант е да ги счупвате в черпак и по този начин да ги пускате във врящата вода.
Бъдете внимателни, защото яйцата не бива да залепват едно за друго или за дъното. Сварете ги до желаната твърдост.
След това загрейте олиото и запържете за кратко червения пипер (не бива да загаря).
В чинии за сервиране натрошете малко сирене и сипете кисело мляко, отново натрошете сирене и отгоре разположете пошираните яйца.
Залейте с пърженото олио и пресования чесън, поднесете.
Яйцата по панагюрски с мляко и червен пипер са много вкусни.