Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Яйца по панагюрски с мляко и червен пипер

Яйца по панагюрски с мляко и червен пипер

Дони НикиДони Ники
Новак
20761k
Яйца по панагюрски с мляко и червен пипер
Снимка: Дони Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Класика в жанра - любимите яйчица по панагюрски Вижте как да си ги приготвите"

Необходими продукти

  • яйца - 9 (за 3 порции)
  • сирене - 200 грама
  • кисело млякo - 800 грама
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л. (или масло)
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете достатъчно количество вода в тенджера и я кипнете.

Когато водата заври, намалете силата на огъня. Чукнете яйцата - едно по едно и много от ниско, за да не пръска. Друг вариант е да ги счупвате в черпак и по този начин да ги пускате във врящата вода.

Бъдете внимателни, защото яйцата не бива да залепват едно за друго или за дъното. Сварете ги до желаната твърдост.

След това загрейте олиото и запържете за кратко червения пипер (не бива да загаря).

В чинии за сервиране натрошете малко сирене и сипете кисело мляко, отново натрошете сирене и отгоре разположете пошираните яйца.

Залейте с пърженото олио и пресования чесън, поднесете.

Яйцата по панагюрски с мляко и червен пипер са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: