Начин на приготвяне
Сложете вода да заври и прибавете оцета. Щом кипне, намалете котлона и чукнете от съвсем ниско едно по едно яйцата. Може да ги чуквате в черпак и така да ги пускате във леко врящата вода. Внимавайте яйцата да не залепнат за дъното или едно за друго. Варете ги до желаната твърдост на жълтъка.
Загрейте олиото на котлона, прибавете червения пипер и бързо разбъркайте за кратко, за да не загори. Чесънът пресовайте или го накълцайте на ситно.
В две чинии натрошете по малко сирене, сложете по три яйца, по 2-3 с.л. кисело мляко, отгоре отново натрошете сирене и залейте двете порции яйца по панагюрски със запърженото олио.
Коментари
Иначе браво за рецептата, чудесно е написана!