Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца по ориенталски

Яйца по ориенталски

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131
Яйца по ориенталски
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"И който познае другото име на това ястие, получава две пориции от него"

Необходими продукти

  • яйца - 5 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 2 бр. печени, червени
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват и се задушават в малко мазнина до омекване.

Към тях се добавят нарязаните на кубчета домати и чушки. Всичко се пържи за около 5-6 минути, като се бърка.

Накрая се чукват и яйцата. Ястието се посолява и се оставя на огъня, докато яйцата се стегнат.

Готовото ястие от яйца по ориенталски се поднася с магданоз.

Съвет: При готвенето яйцата могат да се оставят цели като яйца на очи или пък да се бъркат. Процедирайте, както ви е по-сладко.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: