Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Каши»Каша от лапад с яйца

Каша от лапад с яйца

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Каша от лапад с яйца
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
07/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пролетта дойде - време е за вкусна свежа каша от лапад и яйца"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 2 връзки
  • лапад - 2 шепи
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се почиства от жилките и заедно с почистеният зелен лук се нарязва на дребно.

Зелениите се слагат в съд със сгорещено олио и се запържват. След като омекнат към тях се прибавя машко брашно.

След като брашното получи златист цвят се прибавя червеният пипер. Сместа се разбърква и в съда се налива чаена чаша вода.

Зеленчуковата каша се разбърква за да не стане на бучки. Яйцата се разбиват и на струйка се прибавят към останалите продукти.

Не е проблем, ако яйцата не се разбият хубаво и станат на конци. По желание може да се прибави малко смлян черен пипер.

Кашата от лапад с яйца е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: