Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от лапад с кисело мляко

Каша от лапад с кисело мляко

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893353
Каша от лапад с кисело мляко1 / 2
11/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лапад - 2 - 3 връзки
  • масло - 4 с.л. растително
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч. (или 1 чаена чаша сметана)
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се запържва в растителното масло до светло розово оцветяване.

Прибавя се лапад, ситно нарязан, и се запържва.

Налива се 2 чаени чаши студена вода, като сместа разбърква, докато се получи равномерна гладка каша.

Посолява се и се вари 5–6 мин.

Застройва се с яйцата, разбити в киселото мляко, и се подправя със стрит в сол чесън и с черен пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: