Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от лапад и гъби

Каша от лапад и гъби

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Каша от лапад и гъби
Снимка: Аника Войт
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лапад - 500 г
  • зелен лук - 4 стръка
  • гъби - 200 г
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 2 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Огледайте лапада, ако има недобри листенца, ги отделете, отрежете дръжките и жилите. Измийте го добре под течаща вода.

Сложете го в тенджера с леко подсолена вода и го сварете за около 10 минути. Отцедете и нарежете на ситно.

В отделна тенджера загрейте на средна степен на котлона зехтина. Щом достигне температурата, сложете в него нарязания на ситно лук, морков и чесън. Задушете ги до омекването на зеленчуците.

Прибавете брашното и червения пипер, като бъркате енергично. Започнете да добавяте водата, като не спирате да бъркате.

Ред е да добавим гъбите (нарязани на парчета) и лапада.

Подправете лападената каша с изброените подправки, оставете на тих огън да се готви около 20-30 минути.

Пасирайте кашата от лапад и гъби и сервирайте топла.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: