Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Лапад с ориз и гъби на фурна

Лапад с ориз и гъби на фурна

Лапад с ориз и гъби на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Лапад с ориз и гъби на фурна - порция с любими вкусове"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 300 г
  • лапад - 3 шепи
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 6 с.л. пасирани
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • сол
  • олио - 6 - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се почистват и нарязват на дребно. Слагат се направо в тавата за печене и се запържват в сгорещено олио.

Гъбите се обелват и нарязват на парченца. Слагат се при вече омекналите лук и морков, а малко по-късно се прибавя почистеният от жилки лапад.

Аз използвах замразен. След кратко разбъркване се прибавя измитият ориз и една чаена чаша вода. След като оризът поеме водата, в тавата се слагат пасираните домати, сол на вкус, червен и черен пипер.

Наливат се още около чаша и половина вода, след което ястието от ориз с лапад се слага във фурната. Пече се на 180 градуса до готовност на така приготвения ориз на фурна.

Рецептата за Лапад с ориз и гъби на фурна е готова!

Вкусно веган ястие, с което ще се услади и на най-големите любители на месото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: