Лапад на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Лапад на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5
"Вкусотия с пресен лапад, както ни научи да я приготвяме баба"

Необходими продукти

  • лапад - 1 кг.
  • брашно - 200 гр.
  • мас - 150 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният, измит и нарязан на ситно лапад се задушава в част от мазнината, като се поръсва от време на време с брашно и сол и се разбърква.

В обилно намазана със свинската мас тавичка се посипва слой от брашно, дебел 3 - 4 мм. Върху него се разстила задушеният лапад и се покрива със слой от брашно. Отгоре се изсипва останалата разтопена мас и се натиска с дървена лъжица, докато се омазни брашното.

Ястието се пече в умерено силна фурна до зачервяване.

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: