Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от лапад и сирене

Каша от лапад и сирене

редакция:
Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Каша от лапад и сирене
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Страхотна лападена кашичка, с която ще се зарадите с необходимите витаминки"

Необходими продукти

  • лапад - 500 г
  • ориз - 2 с.л
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 20 - 30 г
  • сирене - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте лука и моркова. Нарежете ги на ситно.

В тиган загрейте маслото и сложете да се задушат нарязаните зеленчуци.

Щом поомекнат, добавете пресованата скилидка чесън. Разбъркайте внимателно и оставете на слаб огън.

Измийте лапада и го нарежете на ситно. Добавете го към зеленчуците да се задушава поне 15 минути. Долейте 1 чаена чашка вода.

През това време измийте ориза няколко пъти с вода, докато не остане бистра.

Добавете го към ястието. Подправете с червен пипер, сол и черен пипер на вкус.

Долейте още една чаша и половина вода. Сложете капака и нека лападената каша да ври още половин час.

Щом кашата поеме по-голямата част от водата, я изключете. В последните минути чукнете яйцата и разбъркайте, за да се сготвят.

Сервирайте с натрошеното сирене.

Преди консумация разбъркайте добре каша от лапад и сирене.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: