Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Свежа разядка със сирене и лапад

Свежа разядка със сирене и лапад

Свежа разядка със сирене и лапад
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Страхотна разядка, с която да обогатите пролетната трапеза"

Необходими продукти

  • лапад - 1 средна тенджерка (почистен)
  • сирене - 80 грама
  • прясно мляко - 100 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л.
  • олио - 150 мл
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пълнозърнест хляб - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лапада и го сварете докато смени цвета си. Отцедете и го нарежете на тънки ленти.

В подходяща каничка налейте млякото и олиото, добавете към тях захарта и солта.

Прибавете чесъна и лимонената киселина и пасирайте, като започвате отдолу и внимателно издърпвайте уреда нагоре. Трябва да се получи смес, подобна на майонеза.

Изцедете още по-добре лапада и го добавете в каничката, натрошете сиренето и отново пасирайте.

Нарежете хляба на триъгълничета и поднесете разядката.

Свежата разядка със сирене и лапад е готова.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: