Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Картофи соте»Картофи соте в сметанов сос

Картофи соте в сметанов сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Картофи соте в сметанов сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • картофи - 6 средни
  • копър - 2 клонки, пресен
  • краве масло - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бекон - 110 грама
  • сметана - 220 грама готварска
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в подсолена вода за около 25 минути. Не бива да се сваряват напълно, защо им предстои още термична обработка. Обелете и нарежете на едри парчета вече изстиналите картофи.

Нарежете на лентички бекона и го запечете в сгорещен сух тиган докато добие приятен загар. Извадете го.

В същия тиган сотирайте картофите на силен огън в маслото и олиото. Посолете и накъсайте част от копъра.

Необходимо е да използвате тиган с широко дъно, за да може да разстелите картофите на един пласт. Не ги бъркайте, за да не се натрошат.

В отделен съд загрейте сметаната на умерен огън за няколко минути. Овкусете с малко сол и пипер. Готовите картофки отцедете от мазнината и смесете с бекона и сметаната.

Поръсете вкусните картофи с още пресен копър и поднесете.

Картофите соте в сметанов сос са готови.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: