Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода за около 25 минути. Не бива да се сваряват напълно, защо им предстои още термична обработка. Обелете и нарежете на едри парчета вече изстиналите картофи.
Нарежете на лентички бекона и го запечете в сгорещен сух тиган докато добие приятен загар. Извадете го.
В същия тиган сотирайте картофите на силен огън в маслото и олиото. Посолете и накъсайте част от копъра.
Необходимо е да използвате тиган с широко дъно, за да може да разстелите картофите на един пласт. Не ги бъркайте, за да не се натрошат.
В отделен съд загрейте сметаната на умерен огън за няколко минути. Овкусете с малко сол и пипер. Готовите картофки отцедете от мазнината и смесете с бекона и сметаната.
Поръсете вкусните картофи с още пресен копър и поднесете.
Картофите соте в сметанов сос са готови.