Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Свински език с масло и чесън на тиган

Свински език с масло и чесън на тиган

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
9324035
Свински език с масло и чесън на тиган1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Опитайте този сочен свински език с ароматен чесън и масло – класическа вкусотия, която ще ви остави без дъх."

Необходими продукти

  • свински език - 1 бр, предварително сварен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • пресен магданоз - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тиган на средна температура и добавете маслото.

Когато маслото се разтопи, добавете чесъна и го запържете леко за 1-2 минути, докато си изпусни ароматите, без да прегаря.

Добавете нарязаните филийки свински език и ги запържете за около 3-4 минути от всяка страна, докато станат златисти. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Извадете готовото ястие и го сервирайте с нарязан пресен магданоз.

Поднесете свинския език с чесън и масло със сезонна салата. Добър апетит!

Вижте също как да си направите печен език с картофи или свински език в гювечета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: