Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Вкусен свински език с масло и пипер

Вкусен свински език с масло и пипер

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Новак
933453
Вкусен свински език с масло и пипер
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусно предястие за ценители - задушени в масло свински езичета Истински деликатес!"

Необходими продукти

  • свински език - 4 броя
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - (смлян и на зърна)
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 грама
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо поставете свинските езици в тенджера под налягане, но без да слагате капака.

Сложете да се варят, като в началото трябва да премахвате образувалата се пяна. След това добавете черния пипер, цялата глава лук, солта и дафиновия лист.

Затворете капака и след сигнала за налягането намалете на среден огън. Варете 10-тина минути.

Охладете сварените езици под течаша вода - така ще се обелят по-лесно.

Нарежете ги и ги запържете в загрятото масло, овкусете с черен пипер и сол.

Поднесете с гарнитура по избор. Така приготвени, свинските езици могат да бъдат консумирани и като предястие.

Вкусният свински език с масло и пипер е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: