Начин на приготвяне
Рецептата е много лесна и вкусна, но се нуждае от предварителна обработка.
В тенджера сложете леко подсолена вода да заври. Щом водата образува балончета, сложете в нея езика да се свари. Нужни са около 2.5-3 часа. По време на варенето се образува пяна, която оберете с решетъчна лъжица.
Когато езикът е сварен, ще познаете, като го надупчете с вилица - трябва да е станал мек.
Веднага щом е готов, го извадете и поставете в студена вода с лед.
Обелете го и нарежете на филийки.
Така обработен, свинският език може да се прибере в хладилник или фризер.
За печен свински език поставяме парченцата в тавичка. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Наливаме малко (съвсем леко да го покрие) от прецедения бульон и слагаме във фурната.
Печен на 180 ( макс) градуса за около час.
Щом извадим езика, го слагаме в чиния и още врял, поставяме отгоре му бучки масло да се разтопят.