Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Печен свински език

Печен свински език

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Печен свински език
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Който обича свински език, със сигурност ще оцени приготвянето му по този начин"

Необходими продукти

  • свински език - 1 кг
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е много лесна и вкусна, но се нуждае от предварителна обработка.

В тенджера сложете леко подсолена вода да заври. Щом водата образува балончета, сложете в нея езика да се свари. Нужни са около 2.5-3 часа. По време на варенето се образува пяна, която оберете с решетъчна лъжица.

Когато езикът е сварен, ще познаете, като го надупчете с вилица - трябва да е станал мек.

Веднага щом е готов, го извадете и поставете в студена вода с лед.

Обелете го и нарежете на филийки.

Така обработен, свинският език може да се прибере в хладилник или фризер.

За печен свински език поставяме парченцата в тавичка. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Наливаме малко (съвсем леко да го покрие) от прецедения бульон и слагаме във фурната.

Печен на 180 ( макс) градуса за около час.

Щом извадим езика, го слагаме в чиния и още врял, поставяме отгоре му бучки масло да се разтопят.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: