Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Зелени аспержи с масло и чесън на тиган

Зелени аспержи с масло и чесън на тиган

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
9132k17k
Зелени аспержи с масло и чесън на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Свежи и хрупкави аспержи с масло и чесънче, които се приготвят много бързо и лесно на тиган."

Необходими продукти

  • зелени аспержи - 500 грама (дебели)
  • пармезан - около 50 грама
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 1/2 глава
  • сол - 1 ч.л. едра
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измийте хубаво аспержите. Отчупете твърдия край, който се намира в основата им. По-дебелите аспержи може да обелите, по-тънките оставете така.

Почистете чесъна и нарежете надлъжно скилидките.

Загрейте зехтина в по-голям грил тиган.

Пуснете вътре чесъна и след малко наредете ред аспержи.

Когато добият загар от едната страна, може да ги обърнете и от другата.

Гответе ги на по-силен огън - така вътре ще си останат хреки, а отвън ще са хрупкави и вкусни.

Махнете чесъна, ако видите, че прегаря прекалено, защото в противен случай ще се отрази на вкуса на зеленчука.

Извадете готовите аспержи и ги поръсете с настърган пармезан и едра сол.

Зелените аспержи с масло и чесън на тиган са готови.

Вижте също как да си направите аспержи с пикантен сос или вкусни бъркани яйца с аспержи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: