Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли на тиган с масло

Пилешки пържоли на тиган с масло

Пилешки пържоли на тиган с масло
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Опитайте хапка от пилешките пържоли с масло - няма да успеете да спрете"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • сол
  • пипер меланж
  • пилешки бульон - 1/2 кубче
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на пържоли.

Посолете, поръсете с пипера и с пилешкия бульон.

Оставете ги така за половин час. Загрейте тиган с незалепващо дъно и разтопете кравето масло.

Сложете чесъна с люспата и пържолите.

Печете пилешките пържоли на тиган с масло от двете страни до готовност и приятен златист загар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: