Начин на приготвяне
В тенджера с подсолена вода, сложете да сварите талиателите. Варете до готовност, както е описано на опаковката. Щом са готови, ги отцедете.
Загрейте зехтина и в него задушете нарязаното на хапки пилешко месо. Гответе, докато месото не започне да образува лека коричка.
Щом това стане, добавете пресования чесън. Разбъркайте. Подправете с сол, мащерка и черен пипер. Отново разбъркайте.
В тигана изсипете и сметаната. Намалете котлона и оставете соса да се готви. Щом започне да се сгъстява, настържете кашкавал отгоре.
Разбъркайте и отменете от котлона пастата с пиле и сметана.
Сервирайте порция талиатели с пиле и сметана - сипвате в чиния от сварената паста, а отгоре допълнение със соса с пилешкото месо.