Начин на приготвяне
Сварявате талиатели в подсолена вода до готовност. Прецеждаме ги и ги измиваме със студена вода, след като се отцедят ги посоляваме с вегетата и ги объркваме с олио.
Пушеното пиле се обезкостява и реже на парчета. Лукът се измива и се реже. Чесънът се бели и пасира. В дълбок тиган слагаме повечко мазнина, когато се сгорещи, слагаме парченцата пиле и ги запържваме, добавяме гъбите също нарязани и запържваме и тях.
След това прибавяме пасирания чесън и зеления лук. След като всичко се е запържило, добавяме настърганото топено сирене и готварската сметана. Разбъркваме добре и оставяме да заври.
Когато започне да бълбука сметановият сос, добавяме талиателите и отново разбъркваме добре, така че да попият талиателите от соса.
След като се сгъсти сметановия сос, изключваме и овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Талиателите се сервират топли поръсени с пресен лук и чаша студено бяло вино. Да ви е сладко!