Начин на приготвяне
Изключително лесен и бърз вариант на паста със скариди. За тази цел използваме готови бланширани скариди, които само трябва да обелим.
Загряваме зехтина в по-дълбок тиган, който после да побере и пастата. В него запържваме за много кратко накълцания чесън като внимаваме да не загори.
Веднага сипваме сметаната с крема сиренето и бъркаме. Добавяме 4 лъжици пармезан на прах, малко сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре и оставяме да къкри на бавен огън за 5 минути.
През това време варим пастата, която за предпочитане трябва да е прясна, тъй като готвенето и не отнема повече от три минути. Ако ползваме суха, тогава трябва да сме я сложили предварително да се вари, за да е готова заедно със соса.
Щом нашите талиатели са готови, изваждаме ги със специална лъжица за спагети и ги прехвърляме в соса. Подхвърляме няколко пъти в тигана, за да се покрият добре.
По желание може да сложим директно и скаридите за рецептата вътре, но аз в случая съм ги подредила отгоре, за да се виждат на снимката (около 5 бр. на порция, в зависимост от големината им).
Поръсваме порциите обилно с пармезан на прах и поднасяме топли талиателите със сметанов сос и скариди. Добър апетит!
Вижте още вкусни сосове за талиатели и как точно се белят скаридите.