Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони по китайски

Макарони по китайски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Макарони по китайски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4
"Макарони с пикантен вкус и екзотичен аромат - това е предизвикателството ни към почитателите на азиатската кухня"

Необходими продукти

  • свинско месо - 200 гр.
  • телешко месо - 200 гр.
  • пилешко месо - 200 гр.
  • макарони - 1 пакет
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. червена + 1 зелена + 1 жълта
  • грах - 100 гр.
  • царевица - 100 гр.
  • доматен сок - 500 гр.
  • магданоз
  • риган
  • черен пипер
  • соев сос
  • олио - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на дълги пръчици.

В олиото се задушават най - напред морковите, после чушките и лука. Прибавя се и месото на хапки.

След 10 минути се слагат царевицата и граха, после и доматения сок. Слагат се всички подправки и се оставя да поври до сгъстяване.

Накрая се овкусява със соевия сос, който е много солен и не се слага друга сол. Той не се обработва термично. Сосът се разбърква със сварените макарони.

При сервиране може да се настърже кашкавал отгоре.

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Танас
Танас
Това е макарони по китайски, колкото аз съм Анджелина Джили.
16.11.2013 09:01
1