Начин на приготвяне
Пилешкото се нарязва на късове и се маринова за час в соев сос и вино. Ако използвате сушени китайски гъби, ги накиснете във вода за половин час. Двата вида гъби се нарязват на парчета след това. На тънки ленти нарежете и чушката.
Загрейте в дълбок тиган мазнина и сложете да се запържат за кратко накълцаните чесънът, джинджифилът и сусама. След това добавете накълцания зелен лук, гъбите, чушката, тиквичката и зелето. Всичко се пържи и се бърка непрекъснато за около 3 минути, след което се снема от огъня.
В отделен съд се сгорещява пак мазнина и се запържат пилешките късове при непрекъснато бъркане. Щом промени цвета си, се добавят алкохолът и соевият сос.
Долива се бульонът и се добавя нишестето, разтворено в малко вода. Сосът си пиле се бърка до сгъстяване. Пиле по китайски се поднася, като в чиния сложите канапе от зеленчуците, а отгоре полеете със соса с пилешкото.
Коментари