Начин на приготвяне
Накиснете ориза, след като го измиете предварително много добре (водата трябва да е чиста и ясна).
Измийте пилешкото филе и го поставете на котлона, да се свари до готовност.
Отделете 1 и 1/2 ч.ч. от бульона и го прецедете.
Подгответе зеленчуците като ги бланширате предварително (ако са пресни) или използвайте готов замразен микс.
В тиган с незалепващо покритие загрейте мазнина и запържете яйцето - все едно приготвяте бъркани яйца.
Преместете ги в чиния и в същия тиган запържете ориза, докато започне да променя цвета си от бял на леко прозрачен.
Сипете прецедения вече пилешки бульон и след няколко минутки добавете пилешкото филе, предварително нарязано на кубчета.
Похлупете с капак за 7 минути (това време ще е напълно достатъчно пилешкият бульон да бъде поет от ориза.
Добавете зеленчуците, солта и вегетата и запържете за още няколко минутки.
Най-накрая добавете яйцата и разбъркайте внимателно.
Проверете готовността на нашия пържен ориз и изгасете котлона.
Завийте тигана с чиста кърпа, захлупете с капак за 10 минути.
Пърженият ориз по китайски с пиле готов.