Начин на приготвяне
Сварете ориз около 10 – 12 мин, докато стане почти готов, но не и до пълна мекост. Отцедете ориза и го измийте със студена вода. Отново отцедете ориза.
В купа разбийте яйцата и ги поставете на слаб огън, разбърквайте докато леко се втвърят.
В тиган уок налейте олиото и загрейте до пушек. След това добавете нарязания на ситно чесън и зелен лук, разбъркайте и добавете граха. След 2 минути добавете ориза и разбъркайте.
Добавете яйцата, соевия сос и сол на вкус.
Разпределете по чинии и поднесете ориза топъл, украсен с листа зелен лук и магданоз.
Коментари
Може да добавите и морков и зеле, гъби става прекрасно, -но аз така и не разбрах как правят месото та да стои така желирано???