Начин на приготвяне
Корените за супа и лукът се смилат през месомелачка и се задушават 15 – 20 мин. в растителното масло и щипка сол, като постепенно се прибавя една чаена чаша гореща вода.
В кипящата течност се изсипва нарязаният зелен фасул (ако трябва, се нарязва на по-дребни парчета).
След десетина минути се прибавят доматеното пюре, червеният пипер и брашното, размито в 2-3 супени лъжици студена вода. Вари се на тих огън още 5-6 мин.
Прибавя се кравето масло и яхнията се оттегля от огъня. Наръсва се с магданоз или копър.
Зеленият фасул яхния се поднася с подлучено с чесън кисело мляко.
Вижте също как да си направите зелен фасул с месо или зелен фасул в буркани.
Коментари
Страхотна рецепта!