Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Замразен зелен фасул (или зелен грах) яхния

Замразен зелен фасул (или зелен грах) яхния

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893358
Замразен зелен фасул (или зелен грах) яхния1 / 2
14/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Зелен фасул яхния, приготвен със замразен такъв - лесно е"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 пакет (замразен) или зелен грах
  • растително масло - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 парче
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 корен
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • краве масло - 30 г
  • сол
  • магданоз
  • копър - за граха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корените за супа и лукът се смилат през месомелачка и се задушават 15 – 20 мин. в растителното масло и щипка сол, като постепенно се прибавя една чаена чаша гореща вода.

В кипящата течност се изсипва нарязаният зелен фасул (ако трябва, се нарязва на по-дребни парчета).

След десетина минути се прибавят доматеното пюре, червеният пипер и брашното, размито в 2-3 супени лъжици студена вода. Вари се на тих огън още 5-6 мин.

Прибавя се кравето масло и яхнията се оттегля от огъня. Наръсва се с магданоз или копър.

Поднася се с подлучено с чесън кисело мляко.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря!
Страхотна рецепта!
10.08.2023 08:12