Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Постно кисело зеле в тенджера

Постно кисело зеле в тенджера

Постно кисело зеле в тенджера
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Постно кисело зеле в тенджера - с няколко скилидки чесън и филийки хляб...Мммм.."

Необходими продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се отцежда от зелевия сок и нарязва на ивички.

Лукът се нарязва на дребно и запържва за кратко в тенджерата, в която ще се готви.

Прибавят се зелето, червен пипер и два дафинови листа. Налива се вода, колкото да покрие зелето.

Вместо вода може да се налее зелев сок, но това е за хора, които обичат да хапват по-солено.

Киселото зеле се готви около 45 минути или докато омекне.

Разбърква се периодично, за да не загори постно кисело зеле в тенджера

Вижте още от апетитните рецепти за постно зеле или опитайте класиката - вкусно пиле със зеле.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: