Начин на приготвяне
Зеленият фасул се почиства, измива и нарязва едро. Нарязват се всички останали зеленчуци, като доматите се настъргват и се отделя люспата.
Олиото се загрява в тенджера и лукът се запържва за кратко. Добавя се зеления фасул и се запържва още 2-3 минути. Следва червения пипер и се разбърква енергично.
Добавят се веднага и настърганите домати или готов доматен сок). Долива се малко водичка и ястието се оставя да ври на слаб огън до полуготовност.
Щом зеления фасул е наполовина готов, се добавят картофите, морковите и нарязаните скилидки чесън. На вкус се добавят черен пипер и сол и яхнията се оставя да ври, докато картофите и фасулът са сготвени.
Размива се брашното с малко вода или сос от яхнията и се добавя към яденето, като продължава да се бърка. Щом яхнията от зелен фасул и картофи се сгъсти, добавете нарязания копър и снемете от котлона.