Начин на приготвяне
Нарязваме фасула и го задушаваме с малко вода и сол. Когато омекне, го изваждаме. Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки. Подсоляваме и ги овалваме в брашното.
Пържим ги до зачервяване. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги покриваме с кръгчета домати. Отгоре разстилане на равномерен пласт зеления боб.
Поръсваме с 2-3 с.л. мазнина и заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко и сме смесили със ситно нарязаните магданоз и копър. Накрая поръсваме с черен пипер и запичаме в силна фурна ястието с картофи.
Зелен фасул с картофи на фурна - вкусно вегетарианско ястие, което напомня на вегетарианска мусака.