Начин на приготвяне
Измиваме, почистваме и нарязваме зеления фасул.
Нарязваме морковите на колелца.
Кипваме водата в тенджера и бланшираме зеления фасул и морковите за 7-8 минути. След това отцеждаме водата и сипваме зеленчуците в тавичка.
Нарязваме лука на дребно, счукваме чесъна, нарязваме гъбите на едро и сипваме всичко в тавата. Посоляваме, наливаме олиото, разбъркваме и слагаме във фурната да се пече на 180 градуса.
Печем зеленчуците на фурна 25 минути, поръсваме с пармезана и запичаме за още 5-6 минути.
Сервираме зеления фасул на фурна като лека гарнитура или самостоятелно здравословно ястие.
Опитайте и вие зелен фасул със зеленчуци на фурна!