Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 150 градуса. Намазва се форма за печене, дълбока 20 см. Лукът се запържва в 1 с.л. от маслото, докато омекне. Кипва се прясното мляко и сметаната.
Лукът се залива с млечната смес и се добавя магданозът. Оставя се встрани за 15 мин., после се блендира, за да се получи гладка смес.
Морковите и зеленият фасул се попарват, след което се изцеждат добре. Зеленият фасул и чесънът се запържват. В приготвената форма за печене се редят морковите и зеленият фасул на пластове, като се редуват. Разбиват се двете яйца и двата жълтъка, сиренето и сметановият сос, докато се смесят добре.
Зеленчуците се заливат с получената смес. Пекат се около 25-30 мин., или докато сместа стегне. Запича се отгоре.