Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Зелен фасул яхния с картофи

Зелен фасул яхния с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Зелен фасул яхния с картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6
"Не разваляйте вкусната постна яхния със зелен фасул с месо - най-добре прибавете няколко картофки и хапнете с апетит"

Необходими продукти

  • зелен фасул - около 500 г
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 - 5 броя средни
  • моркови - 1 голяма
  • домати - 3 броя или доматен сок
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се почиства, измива и нарязва едро. Нарязват се всички останали зеленчуци, като доматите се настъргват и се отделя люспата.

Олиото се загрява в тенджера и лукът се запържва за кратко. Добавя се зеления фасул и се запържва още 2-3 минути. Следва червения пипер и се разбърква енергично.

Добавят се веднага и настърганите домати или готов доматен сок). Долива се малко водичка и ястието се оставя да ври на слаб огън до полуготовност.

Щом зеления фасул е наполовина готов, се добавят картофите, морковите и нарязаните скилидки чесън. На вкус се добавят черен пипер и сол и яхнията се оставя да ври, докато картофите и фасулът са сготвени.

Размива се брашното с малко вода или сос от яхнията и се добавя към яденето, като продължава да се бърка. Щом яхнията от зелен фасул и картофи се сгъсти, добавете нарязания копър и снемете от котлона.

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: