Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Чорбаджийски гювечета

Чорбаджийски гювечета

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Чорбаджийски гювечета
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Угощение на трапезата с богати гювечета за чорбаджии"

Необходими продукти

  • 300 гр. сирене - 400 г
  • кашкавал - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • наденица - 2 бр. ( 300 г)
  • пилешко филе - 200 г печено
  • чорбаджийски чушки - 3 бр
  • масло - 40 г
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме гювечетата, и ги намазваме хубаво с маслото.

Подготвяме си и зеленчуците. Доматите се измиват и нарязват на колелца. Чушките се почистват от семето и се нарязват на парчета. Лука също нарежете на ситно. Надениците и пилешкото филе се нарязват също на малки парчета. Сиренето и кашкавала може да начупите с пръсти.

Започваме да редим чорбаджийските гювечета по следния ред:

Най-отдолу поставяме малко парченце масло, следва да поселим и доматените кръгчета, а над тях лука и чушката. Върху тях се нареждат наденицата и пилешкото месо. Най-отгоре полагаме сиренето и кашкавала.

Така наредените гювечета с пилешко поставяме в студена фурма и включваме на 200 градуса. Печем около половин час.

Изваждаме внимателно съдовете и отваряме капачетата. Отгоре на всяко едно гювече чукаме и по едно яйце. Връщаме обратно във фурната (без капаче) за още 10 минути нашите гювечета.

Чорбаджийски гювечета са готови. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: