Начин на приготвяне
Взимаме гювечетата, и ги намазваме хубаво с маслото.
Подготвяме си и зеленчуците. Доматите се измиват и нарязват на колелца. Чушките се почистват от семето и се нарязват на парчета. Лука също нарежете на ситно. Надениците и пилешкото филе се нарязват също на малки парчета. Сиренето и кашкавала може да начупите с пръсти.
Започваме да редим чорбаджийските гювечета по следния ред:
Най-отдолу поставяме малко парченце масло, следва да поселим и доматените кръгчета, а над тях лука и чушката. Върху тях се нареждат наденицата и пилешкото месо. Най-отгоре полагаме сиренето и кашкавала.
Така наредените гювечета с пилешко поставяме в студена фурма и включваме на 200 градуса. Печем около половин час.
Изваждаме внимателно съдовете и отваряме капачетата. Отгоре на всяко едно гювече чукаме и по едно яйце. Връщаме обратно във фурната (без капаче) за още 10 минути нашите гювечета.
Чорбаджийски гювечета са готови. Да ви е сладко!