Начин на приготвяне
Пилето и кремвирша нарежете на по - едри парчета, шунката — на кубчета.
Доматите попарете и обелете, нарежете на парчета.
Запържете нарязания лук, смачкания чесън и нарязаната червена чушка до омекване. Сипете ориза и запържете, докато стане прозрачен.
Добавете щипка куркума, бульон, сол и черен пипер, захлупете с капак и варете на слаб огън 15 минути.
Добавете останалите продукти и варете, под капак, още 5–10 минути, докато поеме цялата течност.
Поръсете с 1 с. л. ситно нарязан магданоз, украсете с нарязана на колелца зелена чушка и сервирайте.
За да приготвите по - екзотична паеля може да добавите освен пиле, заешко, бяла риба, а също миди и калмари.
Коментари
Ще получите отговор в Уикипедия кой на какъвто език иска.
То на запад знаят само мусака с патладжани, а ние си правим мусака с чушки, картофи, тиквички, дори слагаме и сиренце... и пак си му викаме мусака, нали?
С паелята е същото. Всъщност това ястие се нарича така защото се приготвя в тиган, а не защото е без лук и кренвирши. Пък и малко новости никога не са излишни в кулинарията – тя така се развива, иначе щеше да има само валенсианска паеля.
Чудесна рецепта, Маргарита. Не ги слушай "испанците".
Изумява ме как можете да се карате за кулинарна рецепта. Ужас :(
По въпроса за ПАЕЛЯТА......Наистина ,рецептата ,която предлагате , НЯМА нищо общо ,с оригиналната паеля, ...Най малкото заради това , че в ИСПАНИЯ, на познават кренвиршите !!!!!! ТАКА , че не представяйте ,НЕ ТОЧНИ рецепти , за ""ОРИГИНАЛНИ ""!!!!!ТОВА , е някакъв измислен ориз, с ,каквото има в хладилника ––!!!!!!!!!
ЗА БОБА .......В ИСПАНИЯ се готви МНОГО БОБ !!!!! Най различни видове , разнообразни рецепти !!!!!!!!
ВСИЧКО останало ,което сте изписали ...Е , ЧИСТА ПРОБА ЗАЯЖДАНЕ !!!!!!!!!!!!!!
КАЗВАМ ВИ ГО ОТ ПЪРВА РЪКА !!!!!! Живея от дълги години в ИСПАНИЯ....работила съм в ресторанти , имам приятели испанци ,които на всеки празник се събират и приготвят любимата си ПАЕЛЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!