Начин на приготвяне
Нарязваме свинското и пилешкото месо на малки парченца.
Поставяме ги в купа, като ги заливаме със 100 милилитра бяло вино и ги поръсваме със сол и бял пипер. Разбъркваме и ги оставяме така за около час.
Смиламе главите лук, скилидките чесън и червените чушки в чопър.
Ориза приготвяме, като кипваме бульона с ориза в тенджера и после намаляваме котлона до най-ниската степен, докато попие оризът бульона. Оставяме настрана.
След което взимаме тиган, включваме котлона на умерен огън и изсипваме в тигана зехтина.
Когато се сгорещи, добавяме пасираните зеленчуци, месото и подправките. Задушаваме до готовност на месото, като на 20 минута добавяме доматеното пюре.
Накрая включваме и ориза, като го смесваме с останалите съставки в тигана.
Разбъркваме ориза с месото за около 5 - 10 минути.
Оставяме да поизстине паелята настрани.
Поднасяме топла паеля с пилешко и свинско с лимонов сок.
Да Ви е сладко!