Начин на приготвяне
Всички зеленчуци за паеля се измиват и доматите се настъргват на ренде, а останалите се нарязват на средно големи парченца. Карфиолът се сварява в зеленчуковият бульон.
В по-голям тиган (ако имате тиган за паеля, може в него) се запържват ситно нарязаните лук и чесън за около 5 минути. Прибавят се морковите, зелен боб, червената чушка и карфиолът. Разбърква се добре и се оставя за около 10 минути, като се бърка от време на време.
След това се прибавя тиквичката и царевицата. Огънят се намалява и се оставя така за около още 15 минути. Прибавя се настърганият домат, като се пържи и той 5 минути. Прибавя се червеният пипер и 1 минута след това е добавя и оризът.
Разбърква се много добре с дървена лъжица, така че да се смеси със зеленчуците. Шафранът се слага в зеленчуковия бульон и се изсипва върху нашата зеленчукова паеля.
Разбърква се добре и се оставя да поври около 18-20 минути - не трябва да оставя бульон, но не трябва и да е прекалено суха.
По желание може и да се запече, или да се прибавят други зеленчуци - грах, предварително сварен боб и т.н към това оризово ястие от испанската кухня.
Коментари