Испанска паеля

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k668
Испанска паеля1 / 2
12/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Това да имаш рецептата и да не приготвиш Испанска паеля, е като да отидеш в Рим и ... знаете го онова за папата"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 100 г
  • пилешко месо - 100 г
  • скариди - 100 г
  • калмари - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелен
  • зелен фасул - 100 г
  • артишок - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 100 мл
  • ориз - 250 г
  • рибен бульон - 700 мл
  • шафран - 2 щипки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морските дарове и всички зеленчуци се почистват и измиват. В малко зехтин се запържват зеленият фасул и нарязаните на ленти чушки и артишок.

В друг съд с малко зехтин се запържват свинското и пилешкото месо, нарязани на средно големи кубчета.

В съда за паеля се сгорещява малко зехтин и в него се запържват лукът и чесънът, нарязани на ситно. Добавят се вече запържените зеленчуци и вече нарязаните на кубчета домати.

След това се добавят запърженото месо, калмарите и ориза. Всичко се разбърква, налива се бульонът и се овкусява с шафран, сол и черен пипер.

Най – отгоре се нареждат скаридите. Всичко се оставя да ври на слаб огън, докато оризът поеме бульона. Ястието се сервира в съда, в който е приготвено.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Оригинална Paella и свинско, голям виц....
26.03.2024 18:53