Начин на приготвяне
Морските дарове и всички зеленчуци се почистват и измиват. В малко зехтин се запържват зеленият фасул и нарязаните на ленти чушки и артишок.
В друг съд с малко зехтин се запържват свинското и пилешкото месо, нарязани на средно големи кубчета.
В съда за паеля се сгорещява малко зехтин и в него се запържват лукът и чесънът, нарязани на ситно. Добавят се вече запържените зеленчуци и вече нарязаните на кубчета домати.
След това се добавят запърженото месо, калмарите и ориза. Всичко се разбърква, налива се бульонът и се овкусява с шафран, сол и черен пипер.
Най – отгоре се нареждат скаридите. Всичко се оставя да ври на слаб огън, докато оризът поеме бульона. Ястието се сервира в съда, в който е приготвено.
Коментари