Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на кубчета, които оваляйте обилно в брашното.
Наситнете чесъна и лука, след което ги запържете за няколко минути в загретия зехтин. Прибавете брашното и поръсете със сол и черен пипер. Пържете още 4 минути, като усилите огън.
Сипете рома и когато се изпари, налейте доматеното пюре с бульона, поръсете с още малко сол.
Разбъркайте и добавете избраните от вас зеленчуци - в случая яхнията е приготвена с артишок, кладница и зелен фасул). Сложете капака на съда и гответе за около 40 минути, като от време на време разбърквайте.
Ако искате яхнията да е по-водниста, налейте още вода или бульон, намалете огъня и варете още половин час.
Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте топла. Идеална гарнитура би бил белият ориз, сварен и овкусен с малко сол и пипер.
Испанската телешка яхния е готова.