Ароматна телешка яхния

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Ароматна телешка яхния
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Вкусно телешко задушено"

Необходими продукти

  • телешко месо - 900 г
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • карамфил - 2 гвоздейчета
  • индийско орехче - 1 щипка
  • джинджифил - 1 щипка
  • черен пипер - 4 щипки
  • бира - 660 мл
  • канела - 1 щипка
  • горчица - 10 г
  • мащерка - 1 ч.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • брашно - 20 г
  • зехтин - 40 г
  • краве масло - 30 г
  • оцет - 1 с.л.
  • сух хляб - 50 г
  • магданоз - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета и го оваляйте в зехтин, черен пипер и сол.

Нарежете лука на ситно и го запържете в тенджера с капак със зехтин и масло до омекване.

Запечатайте телешкото до златисто и сипете оцета.

Сипете брашното при лука и го запържете за малко. Добавете месото, натрошения хляб и налейте бирата- гответе месото под капак на умерена температура.

Добавете нарязания на кръгчета морков и овкусете с всички подправки и горчицата.

Сипете доматеното пюре и оставете и оставете телешкото задушено за около още 1 час на котлона.

Поднесете го със свеж магданоз и гарнитура по избор.

Ароматната телешка яхния е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: