Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхния»Телешка яхния с картофи и моркови

Телешка яхния с картофи и моркови

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Телешка яхния с картофи и моркови
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Пазете домашната питка, защото с тази яхнийка можем направо да я преполовим"

Необходими продукти

  • телешко месо - 600 грама
  • чушки - 1 суха (червена)
  • картофи - 3 - 4 средни
  • моркови - 2 броя
  • праз - 1 стрък
  • телешки бульон - 450 мл
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 брой (или 1 с.л. концентрат)
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 1 брой
  • брашно - 1 с.л.
  • карамфил - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • вегета - 1 с.л.
  • олио - 70 мл
  • индийско орехче - 1 - 2 щ.
  • червено вино - 170 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете сухата червена чушка във вода.

Нарежете на по-големи кубчета телешкото месо и ги оваляйте в лъжица брашно с черен пипер.

Наситнете чесъна, праза, и лука. Запържете ги в загрятото олио за около 8 минути.

Прибавете телешкото, сложете капака на съда и гответе 5 минути, като от време на време разбърквайте.

Сипете виното и бульона. Овкусете с карамфила, сол и дафиновия лист. Отново сложете капак и продължете задушаването на умерен огън около час и половина.

Изстържете месото от набъбналата чушка и прибавете към яхнията заедно с настъргания домат и червения пипер.

Добавете едро нарязаните моркови и картофи. Сипете вода, която трябва да покрива продуктите с около 2 пръста. Гответе още около 50 минути или до пълна готовност на зеленчуците.

Може да поръсите с прясно нарязан магданоз преди поднасяне.

Телешката яхния с картофи и моркови е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: