Начин на приготвяне
Накиснете сухата червена чушка във вода.
Нарежете на по-големи кубчета телешкото месо и ги оваляйте в лъжица брашно с черен пипер.
Наситнете чесъна, праза, и лука. Запържете ги в загрятото олио за около 8 минути.
Прибавете телешкото, сложете капака на съда и гответе 5 минути, като от време на време разбърквайте.
Сипете виното и бульона. Овкусете с карамфила, сол и дафиновия лист. Отново сложете капак и продължете задушаването на умерен огън около час и половина.
Изстържете месото от набъбналата чушка и прибавете към яхнията заедно с настъргания домат и червения пипер.
Добавете едро нарязаните моркови и картофи. Сипете вода, която трябва да покрива продуктите с около 2 пръста. Гответе още около 50 минути или до пълна готовност на зеленчуците.
Може да поръсите с прясно нарязан магданоз преди поднасяне.
Телешката яхния с картофи и моркови е много вкусна.