Начин на приготвяне
За днешното ястие съм подбрала паста фарфале. В подходящ съд смесваме двата вида кайма и овкусяваме със сол, черен пипер и малко кимион.
Докато каймата се овкусява, нарязваме една глава лук на ситно, а морковите, след като ги почистим, на едро. В тиган с незалепващо дъно изсипваме морковите и вода, колкото да покрие дъното, поставяме капак, за да се задушат за 5 минути.
На третата минута добавяме лукът и разбъркваме. След като водата се изпари, добавяме кайма и изсипваме 100 доматен сок, готвим до пълна готовност на каймата. В тенджера сипваме вода, сол и няколко капки олио, оставяме я на котлона да заври хубаво.
След като водата е завряла, изсипваме две чаени чаши паста и готвим за 7-8 минути. Веднага щом са се сварили макароните, ги отцеждаме от водата и прибавяме към сместа от кайма и моркови, разбъркваме добре и сервираме.