Гювече с телешка кайма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Гювече с телешка кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1-2
"Слагате прясна телешка кайма, сметана и кашкавал - останалото печката ще го свърши сама"

Необходими продукти

  • кайма - 300 г телешка
  • картофи - 1 брой
  • яйца - 1 брой
  • доматен сок - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • сметана - 1 с.л. заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете телешката кайма с подправки на вкус, яйцето, обеления и настърган картоф, доматения сок и 2 с.л. олио.

Сместа се прехвърля в подмазнено гювече и се заглажда. Слага се капакът на гювечето и се слага да се пече за около 1 час и 10-15 минути или до готовност.

Накрая се поръсва с малко настърган кашкавал, размесен с 1-2 с.л. сметана и се запича до приятен загар.

Рейтинг

4.2
54
43
32
20
10
Дай твоята оценка: