Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Шницели»Телешки шницел по виенски

Телешки шницел по виенски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k232
14/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Класически виенски шницел, който нямаме търпение да опитаме"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • растително масло - 2/3 ч.ч.
  • брашно - 5 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • галета - 1 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • маслини - 6 бр.
  • краве масло - 40 г
  • аншоа - 6 бр. филета
  • магданоз - 1/3 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от ципите и го нарязваме напречно на мускулните влакна на филии с дебелина половин см.

Начукваме филиите с дървено чукче, за да изтъним виенските шницели и да ги оформим в елипсовидна форма. Поръсваме със сол и черен пипер.

Панираме последователно телешките шницели в брашното, в разбитите яйца, в галетата и отново в яйцата и ги пържим в маслена баня.

Всеки готов телешки шницел по виенски поднасяме още докато е топъл, с по едно парченце краве масло отгоре, оформено като охлюв или топче.

Гарнираме със задушени зеленчуци и салата според сезона тези вкусни пухкави шницели.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: