Начин на приготвяне
Сложете измитите картофи и моркови в тенджера, залейте ги с вода, колкото да ги покрие, и като кипнат, ги варете 20 мин. на слаб огън.
Сгорещете маслото, изпържете в него ситно нарязания лук до прозрачност, добавете смляно месо и сметаната, разбъркайте и след 1 мин. свалете тигана от котлона.
Нарежете зелето на тънки ивички, поръсете го със сол, намачкайте го и го смесете с прецедените, обелени и нарязани на кубчета картофи и моркови.
Намажете с мазнина тавичка, наредете в нея на пластове месото и зеленчуците, като всеки ред поръсете с черен пипер, сол и галета.
Залейте ястието с доматения сос и го печете 30 мин. в средата на загрята до 170 градуса фурна.